Bevar dit smukke trægulv med en skånsom gulvafslibning

06 November 2020
Astrid Pedersen

Er gulvene i din bolig belagt med ægte træ – for eksempel eg, bøg, ask eller ahorn? Så hører du til blandt de heldige. Træværk, uanset sort, er og bliver det mest velegnede materiale til gulvbelægning. Selv ikke de ellers vellignende klik-parketgulve i syntetisk laminat kommer op på siden af et ægte trægulv, når det handler om såvel udstråling som komfort og akustik.

Et trægulv føjer en hjemlig og hyggelig stemning til et hus eller en lejlighed, hvilket er med til at gøre boligen til et hjem. Derfor handler det om at passe så godt som overhovedet muligt på det gamle trægulv, såfremt dette ellers er sundt og intakt.

Trægulvet vil nemlig være et nærmest ubetinget aktiv for din bolig – både på daglig basis, og i forbindelse med et eventuelt salg i fremtiden. Og derfor skal du tænke dig om en ekstra gang inden du skifter dit trægulv ud med en anden gulvtype – også selv om indretnings moden foreskriver det.

Bevar dit trægulv – det er en både bedre og billigere løsning end en udskiftning

Mange bolig ejere vælger at følge disse trends, som blandt andet foreskriver rå beton eller cementgulve. Disse giver nemlig det eftertragte industrielle og urbane look, som er så højt oppe i tiden. Men det har sin omkostning at overhælde et massivt trægulv med beton eller cement. Først og fremmest vil du opleve at akustikken i rummet ændrer sig, lige som du hurtigt vil opdage at et beton eller cement gulv ikke er nær så behageligt at betræde som et trægulv.

Samtidig vil du forringe boligens værdi. Trægulve er nemlig i høj kurs, idet der bliver længere og længere imellem boliger med ægte træ på gulvene. Og når nu det er så nemt at fjerne de overfladiske skønhedspletter ved hjælp af en effektiv gulvafslibning er det virkelig synd at skrotte et gammelt trægulv til fordel for et modelune.

Du kan læse mere om professionel gulvafslibning på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-thisted/.

Flere Nyheder