kylling i karry

Få succes ved middagsbordet med kylling i karry

Få succes ved middagsbordet med kylling i karry

Den danske variant af kylling i karry har kun meget lidt med sit østerlandske forbillede at gøre. Stort set alle danske retter, som er baseret på karry, anvender karrypulver – et fænomen, man slet ikke kender til i Indien, Thailand eller nogle af de andre asiatiske og orientalske lande, hvorfra inspirationen til disse retter stammer.

Karry er et blandings krydderi bestående af de ingredienser, som man forbinder med traditionelle karry retter: Gurkemeje, bukkehornsfrø, chili, kommen, koriander og andre duftende og aromatiske krydderurter. Karrypulver fås i milde og kraftige versioner, som giver smag og fylde til den fløde baserede sovs i danske karry retter.

Kylling i karry er ingen undtagelse. Denne lækre ret kan de fleste lide – det møre og ferske kyllingekød får en skøn velsmag af den gennemtrængende karry, som går rigtig godt i spænd med den runde flødesovs. Og når kylling i karry serveres med Basmati eller Jasmin ris – eventuelt med en sød eller stærk Mango Chutney ved siden af – bliver retten ganske autentisk.

Kylling i karry – nemt og hurtigt at lave

Kylling i karry er en ret, som både er rig på næring og samtidig mætter helt fantastisk. De ingredienser, du skal bruge til fremstilling af kylling i karry, er relativt billige, og fås i stort set alle supermarkeder. Og så er det både hurtigt og ikke videre besværligt at tilberede kylling i karry.

Alt, hvad du skal bruge, er et spækkebræt, en god kniv, en sauter pande eller tykbundet gryde og selvfølgelig en røreske – så er du rustet til at tilberede kylling i karry. Hvis du er lidt fremsynet, laver du dobbelt eller tredobbelt portion. Kylling i karry kan nemlig sagtens tåle at blive frosset ned og genopvarmet på de dage, hvor det skal gå lidt stærkt med middagsmaden.

Læs mere, og find den fulde opskrift, på dk-kogebogen.dk