Havetraktor eller robot plæneklipper

Havetraktor eller robotplæneklipper – hvad skal jeg vælge?

Skal du til at købe en ny plæneklipper? Men er du i tvivl om, hvorvidt du skal købe en havetraktor eller en robotplæneklipper eller en hel normal motorplæneklipper?

Den normale motorplæneklipper er helt sikkert det økonomiske valg, men hvis du gerne vil spare tid og kræfter, kan både en robotplæneklipper og en havetraktor være gode valg for dig. Især hvis tid er penge i din optik, for en havetraktor slår mere græs på kortere tid, og en robotplæneklipper vil du kun skulle indstille første gang, og ellers bruge et par timer på at vedligeholde. Læs evt. mere på husblog.dk

Robotplæneklipperen – det tidsøkonomiske

Med en robotplæneklipper bruger du ud over engangsforarbejdet med at programmere den, kun ca. 3 timer pr. sæson, på vedligeholdelse. Når du har en motorplæneklipper bruger du gerne 39 timer på at slå græs, hvis din have er på omkring 400 m2, og derudover har du også vedligeholdelsen. Der er altså ingen tvivl om, at du bruger væsentlig mindre tid på en sæson, med en robotplæneklipper. Derudover er der også den fordel, at den heler ikke sætter nogle krav til din fysik. Så hvis du er ældre, gangbesværet mm., så kan det give dig muligheden for stadig at have en flot have, uden at skulle hyre nogle til at slå dit græs.

Havetraktoren er multifunktionen

Havetraktoren er ikke kun en græsslåmaskine, som sparer dig tid. Den er også skånsom mod din fysik, da du kan sætte dig op på den og slå græs, uden så meget som at få sved på panden. Men den har også mange andre formål og opgaver, som den kan hjælpe med i haven. Med det rette tilbehør til den, kan du få en multifunktionel maskine, der f.eks. kan sprede salt om vinteren, gøde om foråret, transportere brænde og haveaffald, mm. Det er altså et godt all around værktøj at have i sin have.